ZELENINOVÁ POLÉVKA S MOŘSKOU ŘASOU & TOFU V RAJČATOVÉ OMÁČCE S RÝŽÍ A BROKOLICÍ

50
4

Suroviny

Polévka:

  • 300 g brambor (4 ks)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 8 cm sušené řasy Wakame
  • 1 lžíce rýžové pasty Miso
  • sůl a pepř dle chuti

Tofu:

  • 400 g tofu
  • 250 g sterilovaných rajčat
  • 100 g cherry rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 brokolice
  • 200 g rýže natural
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

„Řasu Wakame namočíme na deset minut do studené vody. Následně si připravíme zbytek zeleniny. Očistíme cibuli, oloupeme a nakrájíme brambory, nakrájíme mrkev a protlačíme česnek. Do zeleninového vývaru přidáme všechnu zeleninu a také řasu spolu s vodou, ve které jsme ji máčeli. Vaříme 20–30 minut, dokud zelenina nezměkne. Řasu Wakame z vývaru vytáhneme, nakrájíme na menší kousky a vložíme zpátky do hrnce. Jako poslední přidáme Miso, zamícháme a vaříme ještě dvě minuty. Dle potřeby osolíme a opepříme.

Tofu nakrájíme na kostky a na pánvi osmahneme z každé strany dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a rajčata nasekaná na menší kousky a směs chvíli zahříváme. Podáváme s rýží a brokolicí připravenou v páře.“