TATARÁK Z ČERVENÉ ČOČKY S ČESNEKOVÝMI TOPINKAMI A SALÁTEM

35
2

Suroviny

Tatarák z červené čočky:

  • 190 g červené čočky půlené
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce tomatového protlaku
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 360 ml zeleninového vývaru
  • bylinková sůl a pepř dle chuti

Česnekové topinky:

  • 4 plátky celozrnného chleba
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g Flora Linie

Postup

Červenou čočku několikrát propereme v sítku horkou vodou a necháme okapat. Na lžíci olivového oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari koření, papriku, tomatový protlak i okapanou čočku. Chvíli restujeme a mícháme, aby se koření nepřipálilo.

Přilijeme zeleninový vývar, osolíme, stáhneme plamen na minimum a necháme dusit pod pokličkou přibližně 15 minut. Když se tekutina vstřebá, přidáme prolisovaný stroužek česneku. Čočka by neměla být rozvařená na kaši, ale stále mírně al dente. Pokud je čočka příliš tvrdá, přilijeme trochu vývaru a necháme ještě několik minut dusit. Dle chuti přidáme sůl, pepř nebo čerstvé bylinky.

Plátky chleba opečeme na pánvi nebo v topinkovači. Ještě horké topinky potřeme stroužkem česneku a namažeme Florou Original. Tatarák podáváme s teplými topinkami a zeleninovým salátem.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.