ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA & RÝŽOVÉ NUDLE S HOUBAMI A TEMPEHEM

30
3

Suroviny

Polévka:

  • 400 g zmraženého listového špenátu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml rostlinné smetany
  • 1 menší cibule
  • sůl dle chuti

Nudle:

  • 1 menší červená cibule
  • 1 menší mrkev
  • 80 g zelí
  • 1/3 brokolice
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 100 g tempehu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžička černého sezamu
  • 40 g rýžových nudlí

Postup

„V polévkovém hrnci osmahneme cibulku na olivovém oleji a přidáme špenát, vývar a rostlinnou smetanu. Přivedeme k varu a na mírném ohni pak vaříme, dokud se špenát nerozmrazí, přibližně 10–15 minut.

Široké rýžové nudle uvaříme podle návodu. Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou červenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou mrkev, zelí, menší růžičky brokolice a vše dále orestujeme. Mírně podlijeme vodou, přidáme sójovou omáčku, cukr a jablečný ocet. Přidáme nakrájený tempeh a necháme prohřát. Na závěr vmícháme uvařené rýžové nudle, posypeme nasekaným koriandrem a černým sezamem.“