SLADKÝ NÁKYP Z QUINOI

60
3

Suroviny

  • 370 g uvařené quinoi
  • 360 ml rostlinného mléka
  • 1 střední zralý banán
  • 1 střední jablko
  • 30 g vlašských ořechů
  • 5 lžic sušených plodů goji
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce Flora Original
  • 2 lžíce ovesné mouky
  • 2 lžičky mletého lněného semínka
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Postup

Troubu předehřejeme na 150 °C. V míse důkladně rozmačkáme banán, poté přidáme mléko, lněné semínko, rozpuštěnou Floru Original, javorový sirup i skořici a vše důkladně promícháme. Jablko nakrájíme na drobné kostičky, ořechy nasekáme na menší kousky a spolu s goji a uvařenou quinoou přimícháme do směsi. Nakonec vmícháme ovesnou mouku společně s jedlou sodou.

Pečeme v zapékací misce vyložené pečicím papírem přibližně 45 minut, dokud není povrch zlatavý. Podáváme s vanilkovým rostlinným jogurtem a čerstvým ovocem.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.