SENDVIČ S CIZRNOVÝM SALÁTEM

15
2

Suroviny

  • 200 g sterilované cizrny
  • 1 menší cibule
  • 1 zralé avokádo
  • 40 g Flora Linie
  • 2 lžíce sojanézy
  • 1 lžíce sezamové pasty tahini
  • 50 g zelených oliv
  • 50 g sušených rajčat
  • malá hrst sekané hladkolisté petrželky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 4 plátky celozrnného pečiva k servírování
  • čerstvá zelenina k servírování

Postup

Slitou a propláchnutou cizrnu vsypeme do větší mísy spolu s nasekanou cibulí, avokádem, Florou Linie, sezamovou pastou a sojanézou. Vše důkladně rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo velkou vidličkou. Ke směsi přimícháme nakrájená sušená rajčata, olivy a sekanou petrželku. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s celozrnným pečivem a čerstvou zeleninou.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.