SALÁT TABOULEH S FALAFELEM

30
1

Suroviny

Salát:

  • 40 g bulguru
  • 2 rajčata
  • 1 jarní cibulka
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • hrst nasekané máty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • citronová šťáva, sůl, pepř

Cizrnové karbanátky:

  • 100 g konzervované cizrny
  • pohanková mouka dle potřeby
  • 1 cibule
  • stroužek česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • mletý koriandr
  • pepř
  • mletý kmín

Postup

„Bulgur uvaříme dle návodu a všechny ingredience smícháme dohromady.

Cizrnu, nasekanou cibuli, česnek a koření rozmixujeme dohladka. Vmícháme pohankovou mouku a z vytvořené hmoty vytvoříme karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky z obou stran opečeme.“