ŘEPNÝ HUMUS SE ZELENINOVÝMI HRANOLKY

25
4

Suroviny

Řepný humus:

  • 330 g vařené nebo sterilované cizrny
  • 165 g uvařené červené řepy, oloupané
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamové pasty tahini
  • 80 ml olivového oleje
  • 120 ml studené vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička římského kmínu
  • šťáva ze středního citronu

Hranolky:

  • 1 salátová okurka
  • 1 střední kedlubna
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 2 střední mrkve

Postup

Do mixéru vložíme všechny ingredience kromě soli a římského kmínu. Mixujeme v hladkou pastu, v případě potřeby přidáme více vody nebo olivového oleje. Postupně dochutíme solí a římským kmínem. Mixujeme, dokud hummus není zcela hladký. Před podáváním necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Podáváme s čerstvou zeleninou nakrájenou na tenké hranolky.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.