ŘECKÝ TĚSTOVINOVÝ SALÁT S BAZALKOVÝM TOFU

25
2

Suroviny

  • 150 g těstoviny fusilli, penne nebo farfalle
  • 120 g sekaného baby špenátu
  • 120 g cherry rajčat
  • 50 g černých oliv Kalamata
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 180 g bazalkového tofu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • hrst sekané čerstvé bazalky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Uvařené těstoviny slijeme, přesypeme do velké salátové mísy a ještě horké je promícháme s olivovým olejem a sekaným špenátem. Poté přidáme půlená cherry rajčátka, vypeckované olivy a citronovou šťávu. Dle chuti osolíme a opepříme.

Tofu rozdrobíme prsty na menší kousky a společně se sekanou bazalkou ho přidáme do salátu. Podáváme ihned nebo necháme vychladit v lednici.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.