QUINOOVÝ PILAF SE SALÁTEM

25
2

Suroviny

  • 190 g vařené quinoi
  • 2 střední mrkve
  • 200 g sterilované cizrny
  • 2 lžíce loupaných konopných semínek
  • 50 g neproslazovaných rozinek
  • 5 g sekaného koriandru
  • 1 lžička světlé miso pasty
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • bylinková sůl a pepř dle chuti

Postup

Ve větší míse prošleháme společně citronovou šťávu, miso pastu, javorový sirup, špetku soli a římský kmín. Do tohoto dresinku přidáme quinou, cizrnu, nahrubo strouhanou mrkev a dobře promícháme.

Přidáme také rozinky, konopné semínko a čerstvý koriandr a opět důkladně promícháme. Podáváme ihned, nebo mísu zakryjeme a necháme pilaf 1–2 hodiny vychladit.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.