PÓRKOVÁ POLÉVKA & HOUBOVÝ KUBA SE SALÁTEM Z ČERVENÉ ŘEPY

40
4

Suroviny

Pórková polévka:

  • 1 pórek
  • 3 ks brambor
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml rostlinné smetany
  • pepř a sůl dle chuti

Houbová polévka:

  • 250 g krup
  • 1 cibule
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • hrst sušených hub (předem namočených)
  • pepř, sůl, majoránka a česnek dle chuti
  • 1 červená řepa
  • olivový olej

Postup

„Do hrnce s vývarem vložíme nakrájený pórek a brambory. Vše vaříme doměkka, přibližně dvacet minut. Část pórku a brambor vybereme, rozmixujeme a zamícháme zpátky do polévky. Přidáme smetanu, zamícháme a dochutíme solí a pepřem.

Kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme kroupy a koření. Kroupy osmahneme dozlatova, podlijeme vodou, dáme do trouby a pod pokličkou dusíme doměkka. Podáváme s červenou řepou, kterou očistíme a vaříme přibližně čtyřicet minut až do změknutí. Následně ji nakrájíme na kousky, pokapeme olivovým olejem a dokořeníme dle chuti.“