PIZZA SE ZELENINOU A ŽAMPIONY

120
3

Suroviny

  • 360 g hladké mouky
  • půl balíčku droždí
  • 240 ml vody
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 200 ml směsi pasírovaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky oregana
  • 40 g žampionů
  • 150–240 g uzeného tofu
  • zelenina dle vlastní fantazie (tip: 1 červená cibule, 3 rajčata, 1 žlutá paprika, 3 lžíce kukuřice)
  • zelené a černé olivy dle chuti

Postup

Nejprve si připravíme kvásek z vody, droždí a cukru. Vmícháme jej do mouky, osolíme a přidáme olej. Vše důkladně propracujeme v těsto. Pokud bude příliš hutné, přidáme lžíci teplé vody. Z těsta uděláme bochánek, trochu posypeme moukou a necháme na teplém místě kynout alespoň 1,5 hodiny. Bochánek rozdělíme na tři díly, vyválíme placky a dáme na papírem vyložený plech nebo do koláčové formy. Potřeme směsí z pasírovaných rajčat, česneku a oregana. Navrch dáme zeleninu podle chuti a fantazie, nasekané olivy, žampiony, posypeme nastrouhaným tofu a dáme péct do trouby při teplotě 200 °C, na 10–15 minut.