OVESNÝ FLAPJACK

45
6

Suroviny

  • 230 g velkých ovesných vloček
  • 240 ml ovesného mléka
  • 1 střední zralý banán
  • 5 lžic sušených plodů goji
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 20 g Flora Original
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 70 g lískových oříšků
  • 30 g mletých lněných semínek

Postup

Troubu předehřejeme na 150 °C. Zapékací formu na chlebíček o rozměru 22 × 15 cm vyložíme pečicím papírem. V míse vidličkou důkladně rozmačkáme banán. Ovesné mléko zahřejeme v malém hrnci a rozmícháme v něm arašídové máslo, Floru Original i javorový sirup. Směs přilijeme k rozmačkanému banánu, přidáme také lněné semínko a vše důkladně promícháme. Necháme několik minut odležet, aby ovesné vločky nasákly tekutinu.

Nakonec vmícháme goji a sekané lískové oříšky. Směs rozetřeme do zapékací formy a pečeme přibližně 40 minut, dokud není povrch zlatavý. Po úplném vychladnutí formy na mřížce nakrájíme placku na šest tyčinek.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.