MÍCHANÉ TOFU Á LA VAJÍČKA S KVÁSKOVÝM CHLEBEM

30
2

Suroviny

  • 180 g bylinkového tofu
  • 1 menší cibule
  • 60 g sekaného baby špenátu
  • 2 lžíce ovesné smetany
  • 20 g Flora Linie
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička vulkanické černé soli Kala namak
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

Postup

Kostku tofu rozdrobíme prsty na menší kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a opékáme cibuli i tofu přibližně pět minut za stálého míchání. Přidáme jednu lžičku kurkumy, černé soli i uzené papriky. Dle chuti přidáme i tymián nebo jiné bylinky. Přidáme sekané špenátové listy a dobře promícháme.

Když je tofu opečené a špenát spařený, stáhneme plamen a vmícháme ovesnou smetanu, Floru Linie a lahůdkové droždí. Případně dosolíme. Podáváme s kváskovým chlebem a čerstvou zeleninou.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.