INDICKÁ BAREVNÁ PÁNEV S CELOZRNNOU RÝŽÍ

30
2

Suroviny

  • 100 g červené čočky
  • 90 g celozrnné rýže
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • 20 g Flora Original
  • 1 menší cibule
  • 300 g zeleniny nakrájené na kostky – např. cuketa a paprika
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • 1/4 lžičky mleté kurkumy
  • 1/4 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky hořčičného semínka
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru

Postup

Červenou čočku i rýži několikrát propereme v sítku, dokud neodtéká zcela čirá voda. Čočku i rýži společně vaříme v desetinásobku osolené vody ve velkém hrnci. Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej, přidáme koření a minutu opékáme.

Do pánve přidáme také cibuli nakrájenou na kostičky a všechnu zeleninu. Snížíme plamen a restujeme, dokud zelenina není měkká. Na závěr zjemníme zeleninovou směs lžící Flory Original. Uvařenou rýži s čočkou slijeme a podáváme se zeleninovou směsí.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.