FAZOLOVÁ POMAZÁNKA S PEČENÝM ČESNEKEM A ŽITNÝM CHLEBEM

60
4

Suroviny

  • 400 g sterilovaných bílých fazolí
  • 2 palice česneku
  • olivový olej
  • sůl a pepř dle chuti
  • šťáva z 1/2 citronu

Postup

Česnekové palice neloupeme, pouze každé palici odřízneme vrchní část tak, aby byly vidět vrcholky všech stroužků. Palice přendáme na alobal a bohatě je zalijeme olejem. Palice do alobalu zabalíme a pečeme na 200 °C asi hodinu. Upečený česnek vymáčkneme do mixéru, přidáme slité a propláchnuté fazole, sůl, pepř a šťávu z citronu. Mixujeme a postupně doléváme olej z česneku, který zůstal v alobalu, dokud konzistence není zcela hladká. Podáváme se žitným chlebem a čerstvou zeleninou.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.