DÝŇOVÁ POLÉVKA & TOFU S ČÍNSKÝMI NUDLEMI

55
4

Suroviny

„Polévka:

  • 1 kg dýně hokkaido
  • 1 lžíce dýňového oleje
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mléka

Tofu:

  • 400 g uzeného tofu
  • 300 g čínských nudlí
  • 150 g brokolice
  • 100 g čerstvých hub
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • koriandr“

Postup

Dýni rozřízneme, zbavíme semen a nakrájíme na větší kusy. Do hrnce přidáme dýni a vývar, zakryjeme a vaříme doměkka (15–20 minut). Polévku rozmixujeme dohladka ponorným mixérem, přilijeme kokosové mléko a zahříváme tři minuty. Při podávání ozdobíme dýňovým olejem.

V hrnci připravíme nudle dle návodu. Nakrájené kostky tofu a houby smažíme na pánvi s olejem přibližně pět minut. Přidáme sójovou omáčku a nakrájenou brokolici a směs opékáme na mírném ohni přibližně pět minut. Přidáme 100 ml vody a dusíme deset minut pod pokličkou. Tofu směs promícháme s těstovinami a dozdobíme koriandrem.