DOMÁCÍ ČOKOLÁDOVÝ TERMIX S OVOCEM

25
3

Suroviny

  • 180 g bílého tofu
  • 60 ml mandlového mléka
  • 1 střední zralý banán
  • 100 g 80% čokolády
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžičky javorového sirupu
  • 500 g krájených jahod k servírování

Postup

Tofu nastrouháme najemno a poté rozmixujeme s rostlinným mlékem na dokonale hladký krém. Přidáme vanilkový extrakt, banán, přisladíme javorovým sirupem a opět důkladně promixujeme. Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní a vmícháme ke směsi z tofu.

Termix necháme důkladně vychladit v lednici, poté rozdělíme do tří pohárů a servírujeme s ovocem.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.