CIZRNOVÁ OMELETA SE ŠPENÁTOVOU NÁPLNÍ

35
1

Suroviny

Omeleta:

  • 100 g cizrnové mouky
  • 240 ml vody
  • 1/2 lžičky vulkanické černé soli Kala namak
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Špenátová náplň:

  • 1 menší cibule
  • 60 g sekaného baby špenátu
  • 5 ks sušených rajčat v oleji
  • 2 lžíce ovesné smetany
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička piniových oříšků
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Ve větší míse smícháme cizrnovou mouku, kurkumu, černou sůl a špetku pepře. Pomocí metličky zašleháme do sypkých ingrediencí vodu tak, aby nevznikly hrudky. Těsto necháme pět minut odležet. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olej, vlijeme těsto z cizrnové mouky a opékáme asi dvě minuty. Poté omeletu obrátíme a pečeme další dvě minuty.

Pro přípravu náplně rozehřejeme na pánvi olivový olej, zpěníme na něm cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme také špenát a krájená sušená rajčata. Osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Stáhneme plamen a přidáme smetanu a oříšky. Omeletu naplníme špenátovou směsí a podáváme.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.