ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA S PAŽITKOU A ŽITNÝM CHLEBEM

15
2

Suroviny

  • 180 g tofu natural
  • 40 g Flora Linie
  • 40 g sojanézy
  • 2 jarní cibulky
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička citronové šťávy
  • žitný chléb, zelenina a pažitka k servírování

Postup

Stroužky česneku oloupeme a nasekáme na menší kousky. Společně se solí je na prkénku nožem rozetřeme.

V míse vidličkou rozmačkáme tofu. Přidáme také Floru Linie, sojanézu, citronovou šťávu a jarní cibulku nasekanou nadrobno. Směs důkladně promícháme a dochutíme rozetřeným česnekem se solí, hořčicí i lahůdkovým droždím. Podáváme s žitným chlebem, pažitkou a čerstvou zeleninou.

Tento chutný recept vznikl ve spolupráci s odbornicí na zdravou výživu, MuDr. Danielou Lilling.