CELOZRNNÉ TĚSTOVINY S BOLOŇSKOU OMÁČKOU A ZELENINOVÝ SALÁT

100
4

Suroviny

  • 600 g sójové drti
  • 450 g sterilovaných rajčat
  • 130 g rajského protlaku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce olivového oleje
  • bazalka, pepř a sůl
  • 140 g celozrnných těstovin

Salát:

  • 200 g libovolné zeleniny (tip: ledový salát, rukola, paprika a cibulka)“

Postup

Na olivovém oleji orestujeme cibulku, česnek, celer a na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme sterilovaná rajčata, rajčatový protlak, předem uvařenou sójovou drť a minimálně 1,5 hodiny pomalu vaříme, aby se chutě spojily. Dochutíme čerstvou bazalkou a kořením. Celozrnné těstoviny připravíme dle návodu.